Inilah Kehidupan Ku

By: Nor Liza Md Arif

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 2-Jul-2008 01:27 Email | Share | | Bookmark
Jenjalan Main Layang-layang



























puas nurin bermain layang-layang.... dan dah pandai nak naikkan layang-layang tur...



Monday, 23-Jun-2008 05:21 Email | Share | | Bookmark
Masak Aper???







Dah penat seharian ( ari jumaat ) berhempas pulas mengemas umah, ari sabtu aku masak lah jugak..
Boleh lah membuka selera anak beranak.....

oleh kerana dah lama tak mkn labu, aku pon masak labu masak lemak tur... adus....asyik mengatah labu je......









pastu semalam plak, masak sup.... sebab nurin mmg suka sup.....









aku mmg tak geti nak menghias..... belasah je lah.....

tur je lah aktiviti aku hujung minggu yg lepas...... rumah dah ok.....boleh bawak anak2 jalan2 kat taman...


Monday, 23-Jun-2008 04:45 Email | Share | | Bookmark
Ribut Ribut!!




Kejadian nie berlaku lebih kurang kol 4.00pm on 19th June 2008.

Area yang terlibat, kat perumahan aku lah.... Tmn Scientex ( Heliconia ), Perumahan Rakyat, Kg Sentosa dan Kg Cahaya Baru Pasir Gudang, Johor.

Tapi syukur Alhamdulillah, perumahan aku boleh di kategorikan ok lah daripada yang dok flat perumahan rakyat siap atap tercabut abis.... dengar citer kat Kg Sentosa dan Kg Cahaya Baru pon banyak atap melayang... almaklumlah dorang beratapkan zink......berlipat2 zink tur di buatnya..

Umah aku yang pakai atap genting pon tak tau mana melayang... tengok2 bumbung umah aku dah melopong......tak lah sumer melopong..... suku je.....

tengok gambo kat bawah k!!!



Nie masa ari khamis kol 6.00pm baru sampai umah..... check keliling.... adus..... blom lagi aku tengok atap umah.....mmg disaster!!!



ha, bumbung umah aku...... hubby siap panjat nak tengok bumbung umah rupa aper!!!!
aku je blom masuk umah,tak tau lagi tur.... umah aku becak!!!!





aku masuk umah..... berbau ujan!!!
kat ruang tamu penuh air..... tapi karpet aku tak basah....
dan nasib baik sofa, tv, dapur tak basah..... kalau tak menangis aku...
aku meniti anak2 tangga.... abis tangga pon basah.....
masuk bilik belakang..... bilik tur mmg kosong ( konon nak buat bilik nurin nanti ). sementara nie aku buat sidai baju dan iron baju aku..... tapi malangnyer iron aku penuh air
bila aku angkat je iron, bercucuran air kuar ibarat angkat jug nak tuang air kat dlm gelas.....

hubby cakap, tak per... nanti kiter jemur....
Masuk je bilik aku.....tilam ku bertakung air.... mcm kat paya nasib tak kene almari.... kalau tak, mau tak kembang sume kayu kayan......
penin aku.. nak kemas yg mana..... amek mop, mop kat ruang tamu dulu... kat atas, aku tak sentuh langsung......
mlm tur, kami empat beranak tidur beralaskan toto kat ruang tamu, dan berharap agar tak ujan lah malam tur.....

esoknyer ari jumaat, aku hantar anak2 ke umah baby sitter..... sbb nak kemas umah.....
jemur tilam, jemur iron, baju2 yang basah, aku basuh balik.... mop sana, mop sini.....
dan petang tur kol 5.00pm baru lah pihak pemaju dtg betol kan atap umah...

syukur lah..... kalau mlm nie nak ujan aku tak heran dah.....





Bersyukur sgt2, sbb tiada barang perkakas kat umah yang rosak...



terima kasih kepada Tn Hj Mohd Nordin hj Bakar my penyelia, Hj Raschidi Abdul Karim, my 2nd penyelia dan Tn. Hj. Radzman Che Rus, sumer dok jauh2 kat JB nun sanggup dtg umah aku yang jauh nyer JB ngn Pasir Gudang nie ~80km pergi balik hya kerana nak jenguk aku nie......


Thursday, 5-Jun-2008 04:56 Email | Share | | Bookmark
Anak Dara Ibu









Nurin nie sesekali kalau bergambar, mmg pandai bergaya....





Wednesday, 4-Jun-2008 08:39 Email | Share | | Bookmark
Aksi Si Papa







Memandangkan Papa kurang expose kat sini ( sbb hb tak bape suka bergambar )

jadi, entry kali nie, za tepek pic papa. tu pon tak banyak....

nama papa MOHD NORLEZA.... nama ibu NOR LIZA......

ha.... sama tak????

lebih kurang lah eik!!!!





Nurin ntah ke mana.....sebuk tengok ketam batu yang berkeliaran....
Nurin nie pon sama, tak baper suka sangat amek gambo, kecuali time mood dia baik...
ha, masa tur mcm2 aksi lah nurin berposing!!!

Gambo nie di ambil ketika jenjalan ke Kong Kong Masai.... ( actually tmpt nie dkt je ngn umah tapi tak penah pegi pon )
dan ternyata, tak der aper2 di sana... air pon tengah surut......



[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net