Inilah Kehidupan Ku

By: Nor Liza Md Arif

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]
Friday, 10-Oct-2008 05:30 Email | Share | | Bookmark
Macam2 Ada!! Cerita di Hari Raya yang tak seberapa....

Banyak citer nak di paparkan.. antaranya :

Gambo aku di pagi raya..... ha... gini ler rupanyer......

1hb Oktober 2008..... pagi raya.. aku di tempat keje, hb dan anak2 kat umah jer......





gambo nie pulak, adik aku dan hb dia... berposing di pagi raya guna laptop aku.. si nurin pon sama... amboi dorang nie....





dan di petang raya, lepas aku abis keje, mak ajak gi umah sepupu aku kat kota masai...



psttttt.. nie nak beraya ker nak tgk katelog????



4hb Oktober 2008

yang nie pulak gambo aku dalam keter nak balik kampung ( tumpang adik tau.. bab keter masih sakit lagi ).... pakai snap je kat dlm keter.....





10hb Oktober 2008

ha.. yang nie pulak aku bergambar dengan budak misi sorang nie nak pindah Penang.. so ari nie dia last kat sini.. ader juga gambo pak aji odien datang menyinggah... walaupon dah pencen, aji tetap datang jengah kami kat sini.... cayang aji.....





dan akhir sekali, gambo anak2 kesayangan aku.... gambo Nurin dan gambo Adam ( dah 9 bulan dah Adam nie )



sempat aku snap gambo budak dorang nie masa tido pagi tadi...... suka tgk budak-budak nie tido.. comel je....



wajah ceria anak2 betol2 menghiburkan hati...... tak sabo nak balik jumpa anak, bermain dengan anak2.... rindunyer..... tak per.. jap lagi ibu balik yer....



adus Adam nie..... muka seposen je.... aper kene nie????

abis dah corat-coret aku.... jumpa lain kali lah yerkkkkk....


Wednesday, 1-Oct-2008 00:48 Email | Share | | Bookmark
TRajedi Nak RAya....

pada sabtu lepas ( 27hb Sept 2008 ), ketika aku baru je balik dari keje, aku terlibat dengan kemalangan jalan raya... huhuhuhu nak raya wehhhh....
aper nak buat kan.. perkara nak jadi....

Confirm bukan salah aku... sebab ketika di persimpangan 3, lampu isyarat aku mmg dah hijau.. aku plak berada di hadapan.. belakang aku, bapak lori.....beso giles... cuak dah nie...

then bila lampu aku bertukar hijau, aku pon masuk gear terus kuar simpang, then bammmmmmm...
hit by waja then aku trus melanggar tiang lampu isyarat.....

Lepas keter stop, aku capai h/phone call hubby... org sumer mengelilingi aku.... so far tak der injury tapi perut aku sakit....tak tahan seh.....



bila aku kuar, aku tgk keter waja tur kat tengah jalan yg di drive oleh sepasang suami isteri yang berumur ( tp tak tua sgt lah ) berbangsa cina.. Beliau mengaku melanggar lampu isyarat merah....

Then ramai saksi nak jadi saksi aku, tapi naper lah aku hya amek satu je no tipon.. adus....

Keter aku di bawa ke Balai POlis Seri Alam Masai ( Cawangan Traffik ).
Amek statement, bila di soal siasat, upernyer couple cina tur ckp, lampu dia pon kaler hijau...

Peh... aku laki bini hanggin.. kekonon nak claim under insurans waja.. tak dpt..... kene claim masing2 pya insurans....

aku call saksi aku tur..... tapi saksi aku si driver lori besau tur dah nak sampai batu pahat....

hemmmmmm... layan je lah...
post trauma, aku bodyache, bruises at both knee, tender at both leg, right shoulder tender...
malam tur, hubby pinjam keter cousin aku, pi berurut.... lega sikit le.. then dapat mc for two days....
aku pon dok kemas umah... dan pagi raya ( hari ini ) aku keje mcm biasa...

syahdunyer tragedi nak raya nie....



Saturday, 27-Sep-2008 01:34 Email | Share | | Bookmark
Bagi Kad Raya



entry kali nie aku nak bagi kad raya kat semua kawan2 aku di fp nie.....
sila lah ambil kad raya ku itew.......
shikin~mummy iqbal, zai~kulim, bunda naddim, jue rahim, zaitul hasanah, nhalilah buari, Ibu Az's, Niza Razak Baron, dan yang lain2 lah... seperti tertera disebelah.....

Terlebih dahulu, aku nak ucapkan Salam Aidilfitri, Maaf Zahir Dan Batin kepada semua....
Silap kata, terkasar bahasa, terguris hati, harap di maafkan....
Termakan terminum, harap di halalkan....

Tahun nie, aku tak balik raya.....menyambut aidilfitri... sebab kene keje pagi raya..... huhuhuhuhuhu
kepada kengkawan sumer, sila lah amek kad raya ini.. ok!!!!






Dan terima kasih kat Zai~Kulim sebab bagi kad raya kat kiter.... tq tq tq.....





dan terima kasih kat Niza..... kad raya cantik btol dgn gambo si sofia yg tomei2 tur...





thanks kepada nhalilah ( http://nhalilah.fotopages.com) utk kad raya yang cntik nie.. i love green....hehehehehhe





ni kad raya daripada FazzaRinna's... tq bab bagi kad raya..... Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin













Thursday, 25-Sep-2008 15:49 Email | Share | | Bookmark
Kursus Basic Life Support ( BLS ) = Kursus CPR

jeng jeng jeng....

pada 24hb September 2008, aku gi kursus ni.. hahahahah.. boss aku ckp, dia nak tya mcm2 soklan kat aku.. fuh.. nasib baik, boss hya bagi lecture then, blah trus....

Cuma member2 paramedik yang sebok nak 'buli' aku...namun, aku masih bernasib baik....
Kursus BLS nie anjuran jabatan aku ler, Jabatan Kecemasan Dan Trauma, HSAJB dan peserta terdiri daripada Pembantu Tadbir, Pembantu Perawatann Kesihatan dan juga Pemandu.

Alhamdulillah, aku lulus beb siap dpt award Peserta Terbaik lagi.heheehehhe mana taknyer, masa exam bole discuss2 dengan si shikin~mummy iqbal tur.....

Kami tak sempat nak amek gambo, bab sibuk baca buku nak exam, nak paham dn hafal step2 cpr sbb ader ujian praktikal.. huhuhuhuu cuak siot...

Cuma nie je lah gambo yang aku ader.... tur pon gambo dpt hadiah sbb dpt terbaik.. ehhehehe malu seh......


Kak Aida bagi cenderahati kat aku.. heheeheheheh


Saturday, 20-Sep-2008 04:51 Email | Share | | Bookmark
Salam Aidilfitri

Aku nak ucapkan kepda semua kengkawan terutama di Jabatan Kecemasan Dan Trauma, Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru.. berjumpalah kiter di pagi raya,, sebab aku keje pagi raya.. heheheh

Maaf ye, mak ayah.. anakanda tak dpt balik tahun nie..

maaf ye abang, nurin & Adam.. sbb ibu kene keje pagi raya...

juga semua kwn2 di fp nie..... ampun maaf di pinta...



bz bebeno lately nie.. aku hya mampu menceceh kat blog je.. sesaper sudi, jengah lah blog aku tur...


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net